El sucre dels aliments

Sucre, Etiquetes

Professor / divulgador

Esther Riera Lara

Centre educatiu

Institut de Llagostera

Any de presentació a Ciència entre tots

2017

Llistat de material necessari

  • Envasos o aliments quotidiants
  • Sucre en terrossos
  • Pistola de silicona
  • Cartolines negres i d'un altre color
  • Retoladors i tisores
  • Cartolina gran, si es vol fer un pòster

Com ho fem?

  1. Escollir els aliments per fer l'exposició.
  2. Observem les etiquetes dels aliments i anotem el contingut en sucres.
  3. Fem els càlculs necessaris per ració o unitat de grams de sucre.
  4. Pesem la quantitat de sucre.
  5. Enganxem, amb silicona, els terrossos de sucre entre ells i tots ells sobre una una cartolina negra.
  6. Preparem un cartell amb el nom de l'aliment i els grams de sucre que conté la ració.
  7. Preparem l'exposició amb l'aliment, el sucre i el cartell identificador.
  8. Busquem els efectes negatius del consum excessiu de sucres i en preparem un pòster.
  9. Busquem la quantitat màxima recomanada de sucre per franges d'edat (nens, adolescents i adults).

Què observem?

  • Etiquetes dels aliments.
  • Quantitat de sucre dels aliments.
  • Efectes negatius del consum excessiu de sucres.
  • Quantitat màxima recomanada de consum de sucre al dia.

Paraules clau

Sucre, Etiquetes

Grau de dificultat

Fàcil

Durada de l'experiència

2 hores

La podem reproduir utilitzant materials casolans/quotidians i no perillosos?