La flotabilitat d'un ou

Flotabilitat, densitat.

0
  • Any de presentació
    • 2021
  • Assignatura
    • Física
    • Química
  • Física
    • Fluids
  • Química
    • Propietats característiques (duresa, densitat, canvis d'estat, volatilitat...)
  • Grau de dificultat
    • Fàcil
  • Materials casolans i no perillosos
    • Si

Doent

Nuria Brugat Maurici

Centre educatiu

INS Ridaura

Any de presentació a Ciència entre tots

2021

Llistat de material necessari

  • Ou.
  • Sal.
  • Aigua.
  • Balança.
  • Proveta.
  • Espàtula o cullera.
  • Un pot de conserva o vas.

Com ho fem?

Es posa aigua al recipient, s'afegeix l'ou i es comprova que s'enfonsa.
Es va afegint sal a l'aigua i es va comprovant la flotabilitat de l'ou fins que arriba un moment en que flota.
Es fan els càlculs de densitat amb la massa de sal i d'aigua i el volum amb la proveta.
El resultat és 1,08 g/ml.

Què observem?

Com més densa és l'aigua, a l'afegir-hi la sal, augmenta la flotabilitat de l'ou. A partir d'una densitat de l'aigua de  1,08 g/ml, l'ou flota.

Paraules clau

flotabilitat, densitat, ou, sal

Grau de dificultat

Fàcil

Durada de l'experiència

10 minuts

La podem reproduir utilitzant materials casolans/quotidians i no perillosos?