- Inici>
- Les experiències>
- La revista d'experiències>
- El sucre dels aliments
El sucre dels aliments
Sucre, Etiquetes
0
Professor / divulgador
Esther Riera Lara
Centre educatiu
Institut de Llagostera
Any de presentació a Ciència entre tots
2017
Llistat de material necessari
- Envasos o aliments quotidiants
- Sucre en terrossos
- Pistola de silicona
- Cartolines negres i d'un altre color
- Retoladors i tisores
- Cartolina gran, si es vol fer un pòster
Com ho fem?
- Escollir els aliments per fer l'exposició.
- Observem les etiquetes dels aliments i anotem el contingut en sucres.
- Fem els càlculs necessaris per ració o unitat de grams de sucre.
- Pesem la quantitat de sucre.
- Enganxem, amb silicona, els terrossos de sucre entre ells i tots ells sobre una una cartolina negra.
- Preparem un cartell amb el nom de l'aliment i els grams de sucre que conté la ració.
- Preparem l'exposició amb l'aliment, el sucre i el cartell identificador.
- Busquem els efectes negatius del consum excessiu de sucres i en preparem un pòster.
- Busquem la quantitat màxima recomanada de sucre per franges d'edat (nens, adolescents i adults).
Què observem?
- Etiquetes dels aliments.
- Quantitat de sucre dels aliments.
- Efectes negatius del consum excessiu de sucres.
- Quantitat màxima recomanada de consum de sucre al dia.
Paraules clau
Sucre, Etiquetes
Grau de dificultat
Fàcil
Durada de l'experiència
2 hores
La podem reproduir utilitzant materials casolans/quotidians i no perillosos?
Sí