Clorofil·la i pH
- Inici>
- Les experiències>
- La revista d'experiències>
- El color de les verdures
El color de les verdures
Any de presentació |
|
---|---|
Assignatura |
|
Biologia |
|
Docent
Eudald Grabulosa
Centre educatiu
Institut Sarrià de Ter
Any de presentació a Ciència entre tots
2021
Llistat de material necessari
- Placa Calefactora x2
- Cassó x2
- Vareta
- Mongetes verdes
- Llimona
- Bicarbonat de Sodi
Com ho fem?
- Agafem dos cassons, a un hi posem les mongetes verdes i el suc de llimona i a l'altre mongetes amb el bicarbonat.
- Posem a coure les mongetes 10 minuts.
- Retirem les mongetes i les posem sobre un paper.
- Observem les diferències.
Què observem?
Observem com l'àcid del suc de llimona, altera l'estructura de la clorofil.la i perd el color verd.
En canvi el bicarbonat al ser una base no en modifica la seva estructura i manté tota la seva verdor.
Paraules clau
Clorofil·la
Grau de dificultat
Fàcil
Durada de l'experiència
10 minuts
La podem reproduir utilitzant materials casolans/quotidians i no perillosos?
Sí
Bibliografia o webs relacionades