- Inici>
- Les experiències>
- La revista d'experiències>
- Cromatografia vegetal
Cromatografia vegetal
Cromatografia, clorofil·la, espinacs
-
Any de presentació
- 2024
-
Assignatura
- Biologia
-
Biologia
- La cèl·lula
-
Grau de dificultat
- Fàcil
-
Materials casolans i no perillosos
- Si
Docent
Laura Gracia Feria
Centre educatiu
Institut Santiago Sobrequés
Any de presentació a Ciència entre tots
2024
Llistat de material necessaris
- Mà de morter
- Morter
- Proveta
- Espinacs
- Alcohol 96º
- Paper de filtre
- Embut
- Vas de precipitats
Com ho fem?
1. Agafem unes fulles d'espinacs i traiem el nervi.
2. Fem trossets d'aquestes fulles i les posem a l'interior del morter.
3. Afegim 20 mL d'alcohol 96º amb la proveta i l'aboquem dins el morter a on tenim els espinacs.
4. Triturem la barreja d'espinacs i alcohol 96º. Ens ha de quedar un líquid d'un color verd clar.
5. Filtrem la mescla amb un embut i paper de filtre dins d'un vas de precipitats.
6. Col·loquem un paper de filtre doblegat sobre la solució i el deixem en repòs.
Què observem?
Observem les diferents bandes de colors que ens mostren els diferents pigments dels espinacs (clorofil·la a i b, xantofil·la, carotens)
Paraules clau
Cromatografia, clorofil·la, espinacs
Grau de dificultat
Fàcil
Durada de l'experiència
15 minuts
La podem reproduir utilitzant materials casolans/quotidians i no perillosos?
Sí