Cromatografia vegetal

Cromatografia, clorofil·la, espinacs

0
  • Any de presentació
    • 2024
  • Assignatura
    • Biologia
  • Biologia
    • La cèl·lula
  • Grau de dificultat
    • Fàcil
  • Materials casolans i no perillosos
    • Si

Docent 

Laura Gracia Feria

Centre educatiu

Institut Santiago Sobrequés

Any de presentació a Ciència entre tots

2024

Llistat de material necessaris

  • Mà de morter
  • Morter
  • Proveta
  • Espinacs
  • Alcohol 96º
  • Paper de filtre
  • Embut
  • Vas de precipitats

Com ho fem?

  1. Agafem unes fulles d'espinacs i traiem el nervi.
  2. Fem trossets d'aquestes fulles i les posem a l'interior del morter.
  3. Afegim 20 mL d'alcohol 96º amb la proveta i l'aboquem dins el morter a on tenim els espinacs.
  4. Triturem la barreja d'espinacs i alcohol 96º. Ens ha de quedar un líquid d'un color verd clar.
  5. Filtrem la mescla amb un embut i paper de filtre dins d'un vas de precipitats.
  6. Col·loquem un paper de filtre doblegat sobre la solució i el deixem en repòs.

Què observem?

Observem les diferents bandes de colors que ens mostren els diferents pigments dels espinacs (clorofil·la a i b, xantofil·la, carotens)

Paraules clau

Cromatografia, clorofil·la, espinacs

Grau de dificultat

Fàcil

Durada de l'experiència

15 minuts

La podem reproduir utilitzant materials casolans/quotidians i no perillosos?