La fira

 
Quan i què?
El dissabte 24 d'abril de 2021 tindrà lloc la setena edició de Ciència entre tots, una fira de la ciència protagonitzada bàsicament per alumnat de secundària de diferents instituts de les comarques gironines i adreçada a tota la ciutadania (alumnat d’infantil, primària i secundària, joves universitaris, professorat, famílies…).On?
Ciència entre tots s’ubica al centre de Girona per potenciar la participació ciutadana, concretament a les places de  l’Hospital i Pompeu Fabra i també al Pati de les Magnòlies (Seu de la Generalitat) i al Pati de la Venus. Aquesta edició, degut a la pandèmia del COVID 19, es convertirà en una fira virtual.Qui?
La iniciativa va néixer del seminari Física en Context i del Centre de Recursos Pedagògics del Gironès però amb vocació d’estendre’s entre l’alumnat i professorat de les matèries científiques (física i química, biologia i geologia, matemàtiques i tecnologia) dels instituts de les comarques gironines. És en aquest sentit que continuem animant al professorat a participar-hi amb grups d’alumnes motivats per la ciència.


A la fira també hi participen molts científics i divulgadors de les nostres comarques, d’arreu de Catalunya i també de l’Estat Espanyol. És especialment rellevant la participació de professorat de l’àmbit científic/tecnològic de la Universitat de Girona.


 

Qui més?

A la fira també estan convidats a participar-hi el professorat (i a través d’ells l’alumnat) dels àmbits científics de la UdG, els grups de l’ICE de la UdG, els grups de ciències, matemàtiques i tecnologia del CESIRE, diversos investigadors d’instituts de recerca (IFAE, ICFO…) i divulgadors científics d’arreu de l’Estat Espanyol (participants habituals de Ciencia en Acción, Ciència al Carrer…).

 Dissabte 24 d'abril. La fira virtual

La  pandèmia no ens deixa trobar-nos, però no ens deixa sense Fira. Hi  haurà una visita virtual amb la visualització dels vídeos de les experiències que els centres,  grups de recerca i divulgadors  ens hagin fet arribar.


 

Difusió
A cada edició de la fira es realitza un cartell per a difondre-la als centres educatius, a la premsa, a diferents espais de la ciutat de Girona… Podeu descarregar-vos el cartell de Ciència entre tots, en format pdf.


La informació de la fira Ciència entre tots es farà arribar prèviament als mitjans de comunicació (premsa, ràdio i televisió) per tal que la facin conèixer a la ciutadania. També se n’informarà a l’alumnat (i famílies) dels centres educatius per tal assegurar l’èxit d’assistència de públic el dia de la fira.


En aquesta web es recolliran propostes d’experiències dins l'apartat Les experiències / Cercador d'experiències. Per fer-ho possible, prèviament a la fira, el professorat farà arribar a través del formulari de l'apartat Les experiències / Enviar experiència una fitxa tipus que contindrà la informació bàsica així com documentació visual (imatge i/o vídeo) de la seva proposta.Entre el professorat…
Després de l’èxit amb què s’han valorat les edicions anteriors , creiem oportú convidar de nou a participar-hi a tothom, valorant totes les iniciatives i l’engrescament (personal i com a grup). Volem destacar la participació a Ciència entre tots com una nova proposta metodològica dins l’àmbit científic. Així doncs heu de saber que tenim les portes ben obertes a qualsevol participació.I ara…?
Ara només queda demanar-vos que engresqueu al vostre alumnat a participar en la fira sabent que també podeu participar-hi com a grup de professorat, divulgadors, científics…


Qualsevol dubte que tingueu el podeu resoldre a través del formulari que trobareu a l'apartat Contacte de la web, telefonant al CRP del Gironès al 972.41.35.69 o bé enviant un correu electrònic a crp-girones@xtec.cat.


No cal dir que estem disposats, si ho creieu oportú, a explicar-vos amb més detall la proposta i resoldre els dubtes que tingueu.