Germinem llegums

Llegums, Germinació

Any de presentació
Assignatura
Biologia
Grau de dificultat
Materials casolans i no perillosos

Professor / divulgador 

Maria del Carmen López Ruiz

Centre educatiu

Institut Ridaura

Any de presentació a Ciència entre tots

2017

Llistat de material necessari

  • Bossa de congelació amb tancament zip.
  • Paper absorbent.
  • Aigua 
  • Llegums (cigró, llentia, pèsol, mongeta, fesol, azuki, fava, soia verda, cacauet).
  • Cinda adhesiva.

Com ho fem?

  1. Tallem el paper absorbent i el pleguem per tal que quedi de la mida de la bossa de congelació. Hauria de quedar 2 o 3 capes de doblecs per tal que absorbeixi prou aigua.
  2. Mullem el paper amb compte que no es trenqui i introduir-lo a la bossa. S'ha d'intentar que quedi el més planer possible.
  3. IntroduÏm entre 5 i 10 llegums de la mateixa espècie, repartits per tota la superfície de la bossa.
  4. Traiem la major part de l'aire de l'interior de la bossa, comprimint-la, i tot seguit tancar-la amb el tancament zip. D'aquesta manera es crea un buit parcial que impedeix que els llegums es moguin.
  5. Pengem la bossa a una finestra de manera que la llum del sol arribi a els llegums. Observem la germinació de cada espècie dia a dia.

Què observem?

  • Observem que el procés de germinanació de plantes dicotiledonies i els factors que afecten la seva germinació.
  • També podem estudiar el percentatge i el temps de germinació.

Paraules clau

Llegums, Germinació

Grau de dificultat

Fàcil

Durada de l'experiència

10 minuts per la preparació i 1 setmana per observar tot el procés

La podem reproduir utilitzant materials casolans/quotidians i no perillosos?