Inauguració i espectacle

Divendres 5 de maig

Inauguració

A les 6 de la tarda a l’auditori Josep Irla de la Seu de la Generalitat hi haurà la inauguració de la fira Ciència entre tots per part de les autoritats.

Tot seguit es presentarà un espectacle de divulgació científica a càrrec de la companyia PAI (Promotora de Acción Infantil) de Saragossa:

Oh!ndas

Dos investigadors es presenten a l'escenari amb una singular màquina del temps per a realitzar, per primera vegada en la història, un intercanvi de matèria amb el passat. Això és possible gràcies al Navegador De Antimateria Sòlida (NDAS).

Com ho fan? Utilitzant la llum com a mitjà de transport. La llum és una ona, però què és una ona? Quins tipus d'ones hi ha? Com funcionen? I la ressonància? Quin és el poder de la ressonància?

Els dos investigadors, a través d'una psicofonia, escolten a Newton en el moment en què va enunciar les seves lleis.

Contacteu amb Hertz en el mateix dia en què va transmetre una ona electromagnètica per primera vegada. Marconi pren possessió del cos d'un d'ells. De manera sorprenent es pot veure com parts del cos d'algun assistent són desplaçats en el temps ...

És un espectacle divertit en què es pretén que es gaudeixi a través de la ciència, que es vegin les relacions entre ciència i realitat i que es generin moltes preguntes i ganes d'experimentar.